Formule Bitefight

 • Am creat acest thread cu menirea de a ajuta jucatorii pasionati de bf in a intelege mai bine mecanismele din spatele unor functii noi precum: Valoarea luptei, sistemul nou de viata & regenerare, etc..


  Valoarea luptei = Suma abilitatilor de baza + level x 4 + nr. talentelor x 12.


  Raza de atac in concordanta cu valoarea luptei = Pentru limita inferioara 20% din valoarea luptei contului tau | Pentru limita superioara 20% din valoarea luptei oponentilor (Undeva la 25% ar fi limita superioara daca am calcula in functie de valoarea luptei caracterului tau).


  Viata = 20000 ( valoarea implicita la level 1) + aparare x 300 + bonusul survenit din modificarile itemelor/talentelor alese.


  Regenerarea pe ora = 2000 + rezistenta x 125 + bonusul survenit din modificarile itemelor/talentelor alese.


  Costului unei abilitati = (Valoarea abilitatii curente - 4) ^ 2,4


  Costul urmatorului punct - talent = 100 * (Punctele - talent actuale ^ 2,5)


  Aurul protejat de lada = level x 1200


  * Toate formulele au fost descoperite, verificate si publicate de catre jucatori coraborat cu un mic ajutor din partea developerilor bitefight.
  Multumim lui AlexYs pentru acest ghid.

 • andrey

  Closed the thread.
 • Skill-urile si cum influenteaza ele modificarile bonus in lupta
  Se pare ca multi dintre voi aveti conceptia ca 1 punct de forta transpus in modificare de lupta (dauna in cazul nostru) iti da o valoare fixa. Defapt, nu este tocmai asa... De curand niste jucatori de pe alta comunitate bitefight au identificat relatia existenta dintre skill-uri si modificarile (bonus) ce apar intr-o lupta efectiva.


  Formula generala aplicata unui skill (sa zicem forta) este urmatoarea:


  [Cantitatea de forta pe care o ai / ( Cantitatea de forta pe care o ai + cantitatea de rezistenta a oponentului )] x ( dauna bonus ce apare in dreptul modificarilor in lupta de pe pagina principala - dauna negativa bonus (pe oponent) a adversarului survenita din modificarile primite de pe iteme sau talente)


  Aceasta formula este valabila si pentru restul modificarilor, numai ca trebuiesc schimbate atributele si bineinteles, rezultatul final al acestei formule va poate fi verificat in raportul de lupta, ea fiind regasita sub forma: " Dauna bonus +xxx " sau " Sansa de a lovi bonus + xx " sau " Talent bonus +xx " in raportul detaliat.


  Forta vs Rezistenta oponentului = pentru dauna

  Dexteritate vs Aparare oponentului = pentru sansa de a lovi

  Carisma vs Carisma oponentului = pentru sansa


  Acum hai sa luam acea formula si sa o punem in aplicare pe o lupta ce am purtat-o ieri noapte:


  [ 306 forta mea / ( 306 forta mea + 180 rezistenta adversarului ) ] x [ 315 dauna mea bonus - ( 12 dauna bonus de pe coiful Denebol + 20 dauna bonus de pe armura Irian + 13 dauna bonus de pe inelul Gondwana + 9 dauna bonus de pe scutul Qnteer )] = 0,6296 (sau 62,96%) x 261 (dauna bonus ramasa scazand modificarile oponentului) = +164,32 dauna bonus ce este folosita efectiv in lupta impotriva acestui adversar.


  Screenshot-uri care atesta lucrurile mentionate mai sus:


  http://i56.tinypic.com/pu0xk.png (aici se pot observa atat skill-urile mele cat si cele ale adversarului din lupta respectiva)

  http://i56.tinypic.com/24ergci.png (Dauna mea bonus ce poate fi regasita pe vederea generala in dreptul casutei modificari in lupta)

  http://i53.tinypic.com/2prw5cp.png (Itemele adversarului)

  http://i52.tinypic.com/2ai0dwy.png (Desfasuratorul daunei mele din lupta respectiva)


  Dupa cum se observa aplicand respectiva formula mi-a dat un rezultat aproximativ identic cu cel afisat de script: +164,32 ( folosind aceasta formula) ~ +164,33 ( valoarea regasita in screenshot )


  Acest exemplu a fost unul ideal deoarece respectivul adversar nu a avut modifcari negative pe oponent survenite si de pe talente. Dar oricum, nu este un inconvenint, deoarece formula s-ar transforma intr-o ecuatie cu doar o necunoscuta, fiind usor rezolvabila. :)


  In concluzie, ridicarea fortei nu face altceva decat sa iti mareasca sansa de a folosi un procent mai mare din dauna bonus cumulata (Eu, in exemplul dat mai sus, am reusit sa "deblochez" 62,96% din dauna mea bonus)  Sper ca ati inteles, deoarece nu este complicat. :)
  Multumim lui AlexYs pentru acest ghid.

 • Sangha

  Approved the thread.