Tutorial forum

 • Acest tutorial a fost creat pentru a ajuta userii sa inteleaga mai bine noul forum.

  Aici veti gasi informatii despre:

  - Crearea unui cont/Logare pe forum;

  - Ce reprezinta fiecare buton din partea de sus a paginii;

  - Cum sa trimiti un mail/mesaj privat pe forum;

  - Cum sa creezi un topic;

  - Ce reprezinta butoanele de la baza fiecarei postari si ce rol au.  Toate informatiile oferite in cadrul acestui tutorial sunt pentru accesarea forumului de pe PC / laptop.

  Tutorial creat de andrey

 • Crearea unui cont / Logare pe forum


  Crearea unui cont pe forum

  Pentru a va putea crea un cont pe noul forum, trebuie sa dati un click pe butonul Register Yourself (1) aflat in partea dreapta.


  1f.jpg


  Veti fi redirectionati pe alta pagina, iar in josul paginii aveti doua butoane Accept si Decline. Pentru a va putea inregistra pe forum, trebuie sa apasati ACCEPT.


  Dupa ce ati acceptat Termenii si Conditiile impuse de Gameforge, veti fi redirectionati catre o alta pagina, unde trebuie sa va introduceti datele (Username, Email, Parola), veti selecta limba dorita (Engleza / Germana) si trebuie sa bifati casuta de la reCAPTCHA.

  Dupa ce ati completat cu datele personale si ati dat click pe butonul SUBMIT din josul paginii.


  2.jpg


  Pe adresa de mail inregistrata veti primi un email pentru a confirma (si pentru a activa) contul creat.  Logarea pe forum

  Pentru a va loga pe forum, trebuie sa apasati pe butonul Login or Register (3) aflat in partea din dreapta-sus a paginii (3). O noua fereastra se va deschide, unde va veti scrie adresa de email si parola folosite atunci cand v-ati inregistrat pe forum.


  3f.jpg

 • Ce reprezinta fiecare buton din partea de sus a paginii


  3f.jpg


  1.Dashboard

  Atunci cand apasati pe acest buton, veti fi redirectionati catre pagina principala a forumului.


  2.Languages (Limbi)

  Aici veti gasi forumul specific fiecarei comunitati Bitefight. Trebuie sa tineti cont ca, pentru a face o postare pe forum, trebuie sa postati in limba corespunzatoare.


  16.jpg


  3.Members (Membri)

  Aici puteti vedea ce useri sunt online, puteti vedea persoanele care fac parte din Staff, dar puteti si sa cautati un anumit user.


  4.Forum

  Aici puteti gasi posturile pe care nu le-ati citit, dar si topicurile pe care doriti sa le urmariti.


  5.Official Posts (Postari oficiale)

  Aici veti gasi postari oficiale, facute de catre Community Managers (CoMa's), postari ce au legatura atat cu jocul, cat si cu forumul, dar si modificari in randul Staff-ului.


  6.Support

  Cand aveti probleme (in joc sau pe forum), primul pas este anuntarea acelei probleme. Singurul mod oficial de a rezolva este sa faceti un ticket. Acest lucru il puteti face in acest meniu. Daca mergeti cu sageata de la mouse deasupra acestui buton, un nou meniu se va deschide si va trebui sa alegeti comunitatea pe care aveti problema respectiva.


  17.jpg


  7.Control Panel

  Aici puteti sa va modificati setarile pentru contul vostru (datele din profil, avatarul, semnatura, parola etc).


  8.Notifications (Notificari)

  Dupa ce ati facut prima postare intr-un topic, aici puteti observa cine a mai postat in acel topic. Atunci cand urmariti (follow) pe cineva, tot aici va va aparea unde/cand a postat persoana respectiva.


  9.Conversations (Conversatii)

  Aici puteti trimite mesaje altor useri, dar si membrilor din Staff.


  10.Search (Cautare)

  Puteti folosi aceasta functie pentru a face o cautare pe intreg forumul.

 • Cum sa trimiti un mail/mesaj privat pe forum  Exista doua modalitati pentru a trimite un mesaj privat pe forum.  Modul #1.


  Pasul 1. Pentru a putea trimite mesaje, deschideti meniul Conversations si apasati pe acel + (Create Conversation).


  Untitled_1.jpg  Pasul 2. Trebuie sa completati cateva campuri (Subject - Subiect, Participants - Participanti si Message - Mesajul in sine) dupa care dati click pe SUBMIT.


  10_2.jpg
  Modul #2.  Pasul 1. Intrati pe profilul persoanei careia vreti sa-i trimiteti un mesaj. Acolo veti gasi doua butoane: User (1) si Search for Content by ... (2) .


  15.jpg


  Pasul 2. Dati click pe User si se va deschide un meniu unde puteti sa alegeti: Follow (Urmariti), Create Conversation (Creati o conversatie - echivalentul mesajului privat), Report User Profile.


  14.jpg


  Pasul 3. Urmati pasul 2 de la Modul #1 de a trimite mesaj.

 • Cum sa creezi un topic


  Inainte de a crea un topic nou, efectuati o cautare pe forum (folosind functia Search) pentru a vedea daca nu cumva

  un alt topic asemanator, este deja deschis.  Atunci cand vreti sa creati un topic nou, trebuie doar sa dati click pe CREATE THREAD.


  19.jpg
  O noua pagina se va deschide si trebuie sa completati campurile conform urmatoarelor cerinte:

  -Subject (Titlu) - conform regulamentului, acesta trebui sa descrie/sa fie relevant cu subiectul topicului si cu continutul din postare;

  -Message (Continut) - aici veti scrie subiectul topicului.
  20.jpg  Dupa ce ati completat cele doua campuri obligatorii, trebuie doar sa dati click pe SUBMIT.  In cazul in care topicul nu apare imediat, nu va speriati. Trebuie doar sa asteptati pana cand acesta primeste

  aprobarea unui membru al Staff-ului.

  Acelasi lucru este valabil si pentru postari.

 • Ce reprezinta butoanele de la baza fiecarei postari si ce rol au


  18.jpg


  1. Report Content (Raportare Continut) - cand dati click pe acest buton, postul respectiv va fi raportat ca fiind neadecvat, urmand ca unul din membri Staff-ului sa ia masurile necesare.

  ATENTIE ! Folositi acest buton in mod responsabil. Daca veti abuza de el, voi veti fi cei care va veti trezi cu un warn/ban.


  2. Edit Post (Editarea Postului) - aceasta optiune este accesibila doar pentru postarile personale si este valabila o anumita perioada de la momentul postarii.


  3. Quote - folosind aceasta optiune, puteti da quote la un post anterior si sa-l introduceti in postarea voastra. Nu uitati, nu aveti voie sa introduceti mai mult de 3 quote-uri intr-o singura postare.


  4. Like (Apreciere) - aceasta este o noua optiune, avand acelasi rol ca pe unele site-uri de socializare.

 • andrey

  Approved the thread.
 • Sangha

  Approved the thread.