Posts by Raix

  Alapvetően ugyebár spammelni továbbra sem lehet,és ott van a szabályzatban a "bump"-olás tiltása is. Durva példával élve,ha valaki egy nap alatt 10 hozzászólásban válasz nélkül elbeszélgetne önmagával azt szankcionálnánk,de próbáljuk a lehető legelőzékenyebben kezelni a dolgot. Senkinek nem kell amiatt aggódnia,hogy valahol véletlen nem szerkeszt,hanem duplapostol és mi majd nagy dirrel-durral kivágjuk...ez amúgy sem célunk. Sokkal célszerűbb nyílván szerkeszteni egy hozzászólást az átláthatóság kedvéért,de ha mégsem próbálunk rugalmasak lenni amennyire csak lehet. Nyílván ha elkezdenék ezt a szabályt tömegesen emberek arra használni,hogy minél több hozzászólást érjenek el akkor változtatás lenne várható,de jelen körülmények között szerintem semmi baj a lazább szabályzattal.


  Nincs mit Nutti:) Ha játszhatnád egyedül is a számoljunk el 10000-ig posztot,értelmét vesztené,hiszen azaz alap,hogy közösen csinálják az emberek,különben foghatnál egy darab papírt és megoldhatnád magadban is,nem?:D Ahogy a fórum szabályokat ugyanúgy ahogy a játék szabályokat sem mi írjuk és ahogyan tudom mindenhol egységesek,szóval valahol,valamelyik legfőbb vezetőhöz futnak össze a szálak...valószínű,hogy változás itt is csak akkor várható,ha mindenhol máshol is megváltoznak a szabályok.


  Nutti mindketten tudjuk,hogy a 2. kéretlen üzenet után letiltottál volna,nem vártál volna addig,hogy küldjek még 50et vagy 200at(azt hiszem a mailbox 1000 férőhelyes volt). Akkor is pont úgy utáltad a moderátorokat,mint most. Másrészről pedig spammelni nem szoktam és akkor sem volt szokásom,nem írok egy rakat levelet csak úgy,megvárom amíg választ kapok arra amit írok. Más szempontból nézve miért pont neked senki másnak? És ha így lett volna akkor miért most hallok a dologról először,akkor túl szégyellős voltál,hogy felhozd? Mi akadályozott volna meg benne,hogy kirohanj fórumra vele,mint az összes többi más sérelmeddel valaha,ami teamtagokkal ért? Ha ilyen történt volna és rajtad múlik akkor a teljes fórum tudott volna róla,beleértve Equ-t is akitől biztosan kaptam volna a fejemre. Nem gondolod,hogy a meséd erősen sántít? Szerintem 8 év alatt nem volt 10db levélváltásunk összesen. Nagyon szívesen be is bizonyítanám,de sajnos nincs rá lehetőségem,mert nem férek hozzá a régi fórumfelülethez én sem.


  Le tudnál te tiltani ha akarnál,csak valamilyen fura okból kifolyólag értékeled a sziporkáimat. :D Nem mintha sűrűn leveleznénk :/


  A másik kérdésre visszatérve,arra csak a magam nevében tudok válaszolni. Ha elrontok valamit amiből valakinek bárminemű hátránya származik akkor szerintem alap dolog bocsánatot kérni és a legtöbb esetben meg is szoktam tenni. A GF nevében nem kérhetek bocsánatot,hiszen az amit a GF csinál rajtam túlnő és semmilyen módon nem kérik az egyetértésemet aziránt,hogy mit fognak csinálni. Én is pont akkor szembesülök bárminemű döntéssel,mint egy átlagos felhasználó. A legtöbb amit tehetek az,hogy elmondom a véleményemet,akár jó akár rossz,de ennek a végkimenetelre nem lesz gyakorlatilag semmilyen hatása...ha az amerikai elnök helyett kérnék elnézést az eszkimók hátrányos megkülönböztetéséért pont ugyanott volnék...:)

  Amikor mi vállaltuk,hogy moderátorok leszünk,annyit vállaltunk,hogy pártatlanul betartatjuk a fórum szabályait itt fórumon. Nekünk nem dolgunk a Gameforge képviselete,vagy promózása,nem kell a döntéseiket úgy kezelnünk,mintha az a sajátunk lenne. A GF-et minden játékuknál a CoMa-k (Community Manager) képviselik,akik tényleges munkakapcsolatban állnak a céggel,amíg mi gyakorlatilag ingyen,önként vállalva látunk el közösségi munkát úgymond,segítjük a felhasználókat legjobb tudásunk szerint. Azt nekünk felróni nem lehet,hogy mi képviseljük a nagy testvért,hiszen a döntéseikbe semmilyen beleszólásunk nincsen,ez olyan,mintha bíróságon a biztonsági őrt vonná valaki felelősségre a bírók döntéseiért. A feladatkörünk is hasonló,mint egy biztonsági őrnek,betartatjuk a szabályokat,ha kell rászólunk a szabálysértőre,viseljük az odaillő uniformist és természetesen próbálunk nem szégyent hozni a bíróságra. Ha a bíróságon egy őr nekiáll dohányozni a tárgyalóteremben és leköpi a bírót vagy ok nélkül kidob valakit az ablakon,akkor pillanatok alatt munka nélkül találja magát - ha mi itt fórumon elkezdünk összevissza káromkodni,tömegesen megszegni a szabályokat,avagy ok nélkül kitiltogatunk felhasználókat akkor tőlünk is ugyanúgy megvállnak. Jó ez így kicsit túlegyszerűsített példa,de gyakorlatilag ez a lényege. A felelősség minket a szabályok betartásáért terhel és azért,hogy a szabálytalanságokat arányosan büntessük. Természetesen mi is emberek vagyunk,benne van a pakliban,hogy belebakizunk valamibe,de azért vannak a feletteseink,hogy ezt elbírálják. A GF táplálékláncában a moderátorok egy lépcsőfokkal helyezkednek el a sima tagok fölött, felettünk az SMOD-ok,még feljebb a BA,majd őfölötte a CoMa áll,aki a Gameforgeon belüli felettesének felel és így tovább egészen a tulajdonosokig. Ha valakivel probléma adódik akkor szinte mindig van olyan,akinek ezt jelenteni lehet és aki az illetőt felelősségre fogja vonni. Általában aki odakerül moderátornak az nem rossz szándékból teszi,hanem azért,hogy segítsen másoknak,de aki ezt teszi annak fel kell készülnie arra is,hogy nem feltétlenül hálás feladatnak néz elébe...de azért vannak jó pillanatok is szerencsére,különben nem húznánk ilyen sokáig :)

  Én erre azért messze nem így emlékszem,de ez a te dolgod. Ha úgy gondolod,hogy célszerű letiltani az összes moderátort szintén a te dolgod,a fórumszabályok nem tiltják,de ez esetben ne lepődj meg,hogy ha ilyen jellegű problémád van és nem tudnak a moderátorok segíteni neked. A megoldás továbbra is a jegyrendszer a moderátorok megkerülésére,ha ilyen problémád adódik,biztos vagyok benne,hogy van olyan felettesem aki kisegít. Az,ha kb 3 évente kapsz 1db üzenetet valakitől nálad azt eredményezi,hogy késztetést érzel arra,hogy letiltsd szintén a te dolgod,nem hiszem,hogy ebből bárki problémát csinálna. Személy szerint mindig próbáltam a lehető legközvetlenebb stílusban viszonyulni mindenkihez és nem emlékszem olyan esetre,hogy ebből bárminemű sértődés lett volna bárki részéről. Általánosságban véve szeretek poénkodni,beszélgetni mindenféléről mindenkivel,azért remélem ezért nem fog senki megkövezni...:S

  Zaklatni meg sosem zaklattam senkit,ezt kikérem magamnak. Régről is és mostanról is. Sajnos annyira nem jó a memóriám,hogy emlékezzek pontosan mi volt amitől ennyire nemkívánatos személy lettem és Trockijnak bizonyára igaza van,akkor még fiatal voltam és naív...:P Tuti megérdemeltem ^^Sajnos már egyre inkább öregszem,mikor Bitefightra kerültem modként akkor még a 20as éveim elején jártam...:/ De hát ez van...talán olyan vén még nem vagyok :D Mindenesetre,ha valakit idegesítene a stílusom és le szeretne tiltani maximálisan megértem és szíve joga,noha több mint 8év alatt egyedül Nuttika élt ezzel a lehetőséggel tudtommal...de megígérem,hogy megsértődni nem fogok rajta. Egyébként meg bárki kereshet bárminemű nyűgjével,gondjával fórumon vagy privátban,ha tudok nagyon szívesen segítek. Ha meg nem vagyok megfelelő jegyrendszerben bárki találhat számára megfelelő egyént segíteni...

  Kicsit olvass vissza, párszor már említettem, hogy szét lett spamelve a profilom és törlést kérnék. Jelentettem is, de nincs változás. Amúgy lenne számtalan régi eset is, de ezt fölösleges felsorolni.

  Kedves Nuttika,amennyiben szeretnéd,hogy a profilod moderátorok tartsák karban ez esetben célszerű lenne őket nem letiltani,ellenkező esetben ez az üzenet fogadja őket:

  This member limits who may view their full profile.  Sajnos a fórumfelület kitalálói nem gondoltak erre az apróságra,mikor a felhasználó letiltását lehetővé tették. Amennyiben a probléma továbbra is fentáll javasolom jegy nyitását support rendszeren keresztül,amelyet szívesen továbbítok olyan felettesemnek,akit nem tiltottál még le,mert jelen esetben a feladat végrehajtása számomra nem lehetséges,a problémával foglalkozás pedig alapvetően nem az ő feladatuk lenne. Bocs.

  Lehet szidni a team-et szokás szerint,de például a fórum csapatból összesen 3-an maradtunk. 1db admin és 2db moderátor,smodunk már nincs is. Elég érdekes fórum team lenne,ha 1 személy lenne aki saját magának felel és senki nem ellenőrzi. Mikor én ennek a csapatnak a tagja lettem 8-9 évvel ezelőtt akkor még több,mint 10-en voltunk a fórum csapatban. Ahogy a fórumozók száma csökkent úgy csökkent a csapattagok száma is. Arról,hogy megszüntették a különálló fórumot és ide vonták össze,arról nem tehetünk és én személy szerint úgy gondolom,hogy az volt az utolsó szög a magyar fórum koporsójába. Minket nem kérdeztek meg róla csak tényként közölték,hogy xy dátummal bevezetésre kerül és kész,normális tájékoztatást sem kaptunk róla. Ezalatt a több mint 8 év alatt csak azt hallgattam a team tagjaként,hogy mi mégis milyen feleslegesek és idegesítőek vagyunk és mennyire nincsen szükség ránk. Személy szerint én normálisan és lelkiismeretesen végeztem a feladataimat mindenhol gf-es teamtagként és ide sem lábat lógatni jöttem,itt is minden tőlem telhetőt megtettem,hogy maximálisan fair módon kezeljek mindent amit lehetséges. Évek óta próbáljuk a lehető legkevesebb warn-t kiosztani,hogy az amúgy is rohamtempóban fogyatkozó közösség ne szűnjön meg,mára eljutottunk odáig,hogy az egyértelmű provokációt is szó nélkül hagyjuk Nuttikától,hogy legalább valaki aktív megmaradjon. Lehetne vasszigort tartani és örülni,hogy párhavonta legalább van kit figyelmeztetni,de minek?...Ilyenkor jön a kérdés,hogy mégis mit vártok tőlünk? A szabályokat betartatni vagyunk itt elsősorban és ezt a lehetőségekhez mérten meg is tesszük. Nem várunk és nem is kapunk érte köszönetet,szidalmazást és ujjal mutogatást viszont annál többet. A bitefight kora leáldozott,a játékosállomány sosem volt még ilyen kicsi,ebből következően sosem fórumozott ilyen kevés ember és sosem volt ilyen kislétszámú a team sem,amit előszeretettel okolhattok mindenért. Viszont azt soha senki nem mondhatta el magáról,hogy segítséget kért és nem kapott. Mi is örülnénk neki,ha sokkal többen lennénk,örülnénk ha lenne alkalmunk új emberekkel bővíteni ezt a közösséget,de ami tőlünk tellett ilyen téren azt már évekkel ezelőt megtettük. Az új játékosok bevonzása nem a mi feladatunk és lehetőségeink limitálva vannak. Ha valaki szabályok nélküli felületet keres magának az amíg itt vagyunk nem fog új otthonra lelni,viszont aki szeret kultúrált módon beszélgetni másokkal és valamilyen összeköttetésben van a bitefight-al,azt is mindig is szívesen láttuk és ezután is tárt karokkal várni fogjuk. A közösséget nem mi építjük,az rajtatok áll és nekünk is érdekünk,hogy minél nagyobb és sokszínűbb társaság jöjjön össze. Nem tudok olyanról,aki miattam maradt volna távol az itteni fórumozástól és nem hiszem,hogy a jövőben ez elő fog fordulni. Ahhoz,hogy megértsem a Gameforge stratégiáját és terveit nem vagyok elég nagykutya itt,de amennyire lehet próbálok alkalmazkodni hozzá,még ha alkalmanként igen nehéz is. Az lehet,hogy én nem így csinálnám,de majd ha egyszer többmilliárdos vállaltom lesz ráérek üzleti stratégiákon gondolkodni...