Posts by FitzRoy

No az már kiderült, hogy a "Brakiyal" az a Brutális, a "Garabet" pedig a Szörnyszülött. Azt viszont még mindig nem tudom, hogyan zajlanak a csaták.

Ha egy egység támad, a csata után az életbenmaradottak visszavonulnak (legfeljebb 10-20%-kal erősítik a következő szövetséges egységet), vagy pedig újra részt vesznek a harcban?

Az életerő mennyiben befolyásolja a csata kimenetelét? Pl. ha valamelyiknek van 1 HP-ja, de 3-szor erősebb, mint a másik, akinek 3 HP-ja van, akkor melyik fog győzni?

Ha nem látunk csatajelentést, akkor csak találgathatunk. Ez így nem matematika, hanem lutri.

Tudná nekem valaki érthetőbbé tenni ezt a leírást?

Pl. mi a "garabet" és mi a "brachiális"

"A brachiális katonák általában elsőként támadnak és gyorsítják a csapatokat, mint egy mozdonyt, általában utolsóként." - Ha utolsók, hogyan gyorsítják a csapatot? Stb. ?(

Számomra akkor lenne igazán érdekes, ha lenne valami értelme is energiát, pénzt belefeccölni ebbe az új részbe. 3 elfogadható vérgömböcért elhasználtam kb. 180 AP-t. Ebből kaptam kb. fele-harmada annyi tp-t, mintha eventnél nehéz barlangot nyomtam volna. Ez is csak jóindulatúan számolva jön ki ennyire, és úgy, hogy azért maradt valamennyi a toborzott seregemből.

A cucc, amit utoljára kaptam ez:

Schimmer II Ω

(Leltáradban: 1 darab)

Eladási ár: 2.647.450Arany

Alap adottság: +3

Bónusz adottság: +10

Karizma: +71

Követelmény: Szint: 300

Most ezzel mit kezdjek bőven 4000 fölött? A kerinek nem lehet visszaadni, piacra kitenni vagy felvenni fölösleges lenne, tehát csak megsemmisíteni lehet. Persze reménykedhetünk, hogy később érdemes lesz AP-t pazarolni rá, de érdemes?

A hosszt leszámítva (na jó, meg a plusz XP, ha szintet akarsz lépni)

Pontosan erről van szó. Az én szintemen cuccot már legfeljebb néhány száz szintenként vehetek. Ellenfelem nem sok van, az embervadászat nem kihívás, akkor mi marad? A szintlépések, a fejlődés, a helyezés. (Mert statolni már nehéz, ha 100-150 milla egy stat és közben támadják is az embert.)
    Másfél évtizedes munkám ugyanakkor simán lenyomják néhány ilyen event alatt. Nekem 2 nap egy szintlépés, nekik 17 perc. Ez egy rossz vicc. Igen, én is átváltozhatnék. Költhetnék még többet erre a játéknak titulált lehúzós valamire. De tudod mit? Inkább veszek egy alutasakost a macskáimnak, mint hogy pk-t adjak az átváltozásra, csak azért, mert valaki ezt a felállást jó megoldásnak tartja.
    Sok-sok időt, energiát, pénzt pazaroltam erre a játékra, amikor még valóban az volt, vagy legalábbis annak éreztem. Most már csak lehúzásnak érzem és bosszúság forrásának. Az összevonás óta sokkal több időt vesz el tőlem és semmi örömet nem okoz. Elég volt. Amint megoldódik a klán helyzete, itthagyom a francba az egészet. (Nem én leszek az első és nem is az utolsó.)

Ezek az összeérések véleményem szerint még durvább előnyöket is adtak, mint most ez a két farkas event.

Ha ezek a farkas eventek nem durvák, akkor miért változtál át most te is, sokan mások is?
    Van kis farkasom is (nem játszok vele, de most benéztem hozzá) és ahogy olvasom, 2-3000 szint körül 14-17 perc egy szintlépés, ráadásul most jól adja a kék ajándékokat is. Szóval ez nem számít durvának. Akkor mi a durva?

Csak egy (néhány) kérdés: Meddig folytatódik még a farkasok "kompenzációja"?
    Ez lesz az új irány, hogy csak az egyik fajnak kedveznek? Belátom, van értelme, hiszen így elég sokan költenek az átváltozásra, de mégis... Nem érzi senki, hogy ez már túlzás?
    Volt amikor két farkas eventet indítottak egymás után. A vámpírok kaptak egyszer 12 vagy 13 óra párhuzamos eventet - a farkasok már másodszor 3 napot. Van köztük, aki 2 nap alatt durván 120 szintet lépett már (3000 fölött). Biztos, hogy ez normális? Ha továbbra is ez várható, mondjátok meg őszintén és akkor már itt sem vagyok.

Néhány napon belül a második klántagom törli magát, mert értelmetlennek látja a játékot úgy, hogy felülről az alacsony harci értékű, de nagy szintű játékosok sz...á verik. (Én csak egyszerűen otthagytam a kis karaktereket ugyanezen okból kifolyólag. Néha benézek hozzájuk, de már olvasatlanul törlöm a csatajelentéseket.) Pár száz szint különbség az ezer alattiaknál elég ahhoz, hogy a kisebb játékos teljességgel esélytelen legyen. A szerverösszevonás óta még több támadást kapnak azok a karkterek, akiknek "normális" statjaik vannak. Megértem, ha elmegy a kedvük a játéktól, de sajnálom, hogy lassan elfogyunk.

Nem lehetne kombinálni a régi, szintkülönbséggel korlátozott támadási lehetőséget és a mostani harci értékre épülőt? Valahogy meg kellene oldani, hogy a játékosoknak megmaradjon a játékélménye is, ne csak bosszankodjanak, amikor benéznek a karaktereikhez.

Hidd el, nekem sem esett jól, hogy másfél évtizedes hajtást lenyomtak 1-2 event alatt, de ez van. Attól, hogy sértegetünk valakit, még nem fordulnak jobbra dolgok. Eldönthetjük, hogy jó-e ez így nekünk továbbra is, vagy ebből már nem kérünk. Ennyi.

Nem ismerhetik az interneted sebességét, az eszközeid színvonalát, az emberi képességeidet. Lehet, hogy valaki pl. két és félszer annyit fejlődött, mint én, de csak mert jobbak a lehetőségei, képességei.