Κανόνας ΣΠΑΜ και Φόρουμ

 • Καλημέρα σε όλους!

  Αυτή την εβδομάδα, πήραμε την όχι και τόσο δύσκολη απόφαση να καταργήσουμε την προειδοποίηση για ΣΠΑΜ.


  Οι λόγοι είναι σχετικά απλοί.


  Πρώτον, αυτό που θεωρούν ορισμένοι παίκτες ΣΠΑΜ, δεν είναι ακριβώς σπαμ. Το σπαμ πάντα βρισκόταν στο φόρουμ ως κανόνας για αυτούς που ήθελαν να ανεβάσουν τον αριθμό των ποστ τους χωρίς να μπουν στον κόπο να πάρουν ουσιαστικά μέρος σε συζητήσεις. Κάτι το οποίο, πιστεύω, ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι δε συμβαίνει πλέον.


  Δεύτερον, όπως γνωρίζετε οι αποκλεισμοί δίνονται όταν κάποιος φτάνει ένα συγκεκριμένο αριθμό προειδοποιήσεων. Αρκετοί από εσάς που είστε στο φόρουμ είστε εδώ χρόνια και μπαίνετε για λίγο χαβαλέ και πειράγματα (σίγουρα δεν μπαίνετε για να βρείτε την ηρεμία σας). Δε νομίζω ότι χρειάζεται να στεκόμαστε από πάνω σας και να σας δίνουμε προειδοποιήσεις, έστω και προφορικές για σπαμ. Μπορείτε και μόνοι σας να δείτε πότε μια συζήτηση βγαίνει εκτός ελέγχο ή εκτός θέματος και απλά να σταματήσετε να ποστάρετε ότι δεν ανήκει στη συγκεκριμένη συζήτηση.


  Τέλος, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα φόρουμ που έχει 50 ποστ την ώρα που δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε, όπως τον παλιό καλό καιρό, άρα ένα ελαφρύ σπαμ, δεν ενοχλεί τόσο όσο ενοχλούσε 10 χρόνια πριν.


  Αν δούμε ότι η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου με την κατάργηση αυτού του κανόνα και ότι δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα το συζητήσουμε και πιθανόν να τον ξαναβάλουμε σε ισχύ. Θα σας ενημερώσουμε πρώτα φυσικά αλλά θα σας παρακαλούσα να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο.


  Η Whitedrum θα ανανεώσει τους κανόνες σε λίγη ώρα.


  Καλό Σαββατοκύριακο!