основни понятия-разяснения

 • Заглавие: FAQ Bitefight.bg (взети директно от играта) - версия 2.xx FAQ Bitefight.bg (взети директно от играта) - версия 2.xx EmptyПет Мар 14, 2014 8:50 am
  Bitefight какво е това?

  Bitefight е безплатна браузър игра, в която се биете срещу хиляди други играчи. Единственото нещо, което трябва, за да играете Bitefight е обикновен браузър (като Internet Explorer или Firefox), не се изисква изтегляне. Когато влезете в играта, можете да изберете да бъде вампир или върколак и да започне битката.
  Преглед
  Прегледа ви показва цялата информация, която е необходима за вашия характер: точки действие, броя на адски камъни и злато, които имате, статистиката и позицията ви.
  Можете също така да увеличи уменията си тук:

  Характеристики
  Таблицата показва текущото ви ниво. Нивото зависи от вашия опит и се увеличава според действията ви в играта ( например , в битките, в пещера и т.н ) .

  Силата показва щетата която нанасяте и че вие сте в състояние за битка. Колкото по-висока е стойноста на силата, толкова повече шансове имате да се нанесете силен удар на врага си.

  Защитата отразява вашите защитни умения и способността ви да избегнете атаките на врага си. В допълнение, тя увеличава вашето здраве .

  Ловкоста засяга голяма част от шанса да нанесете удари на противника. Колкото по-висока е тази стойност , толкова по-вероятно вие няма да пропуснете вашия враг. Това умение, също така гарантира по-голям успех в лова на хора.

  Издръжливоста пряко засяга вашата жизнена енергия и помага да се ограничат щетите, които понасяте . Колкото по-високо е нивото на това умение , толкова по-бързо вашите рани ще заздравяват.

  Харизмата определя уменията си да зацапвате врага по време на битката. Когато нивото на вашата харизма е по голямо, толкова по-добре се увеличава шанса да намерите противник , дори ако нивото на тяхното скривалище е по високо. По време на битката , обаче , харизмата помага да разгърнете таланта си, докато по време на преследването , тя ви позволява да получите повече плячка.

  Опитът, който получавате по време на двубой влияе на вашето ниво . Обобщението показва размера на точки опит , които трябва да достигне следващото ниво .
  Има няколко начина да получите опит: Лов на хората , работа на гробището , мисии , лов демони .
  Точките опит , които трябва да достигне следващото ниво се определят по формулата: 10 * ниво - 5.


  Енергийно ниво показва текущото състояние на вашето същество. Не се притеснявайте, вашето създание няма да умре , без значение колко е ниско нивото на енергия. Въпреки това, не можете да отидете на лов , ако имате по-малко от 25 точки. След като вашите енергийни точки са паднали , те се регенерират автоматично с течение на времето .


  По време на обучението може да се увеличава умението на пет основни характеристики ( сила , защита , ловкост , издръжливост и харизма ) . Ако искате да тренирате уменията си , ще трябва да платите с златото , което имате. Колкото по-високо е нивото ви на обучение , толкова по-голяма е цената му.

  Инвентар
  Инвентарът изброява предметите, които притежавате. Ако искате да използвате тези предмети в битка (напр. оръжия), трябва да ги активирате предварително. Броят на предметите, които може да имате в инвентара си зависи от нивото на разширяване на вашият дом (скривалище) . В началото можете да притежавате максимум три обекта и два обекта повече за всяко увеличение на нивото на домът, до максимум от 25 предмета.

  Точки действие
  Точките действие ви позволяват да предприемате различни дейности в BiteFight. Можете да ги използвате, например, за да посетите пещерата или да изпълнявате мисии. Точките на действие, се регенерират по 2 точки за час. Може да се натрупват най-много 120 точки за действие. След като стигнете до следващото ниво, автоматично ще ви бъдат върнати 20 точки за действие, които ще се добавят към тези, които притежавате.

 • Атака

  Лов

  В BiteFight ловът е един от най-важните начини да се печели злато, опит и репутация.
  Вие имате редица начини да прекарвате свободното си време , когато искате да отидете на лов.


  На лов за Върколаци / Вампири

  По време на лов на вампири и върколаци трябва да се опитате да атакувате и да победите враговете си, принадлежащи към различна от вас раса. Можете да намерите враговете произволно като избирате на " нормална" или " на същото ниво или по-силни . "
  Като алтернатива , можете да въведете в полето за търсене името на врага , срещу когото искате да се биете. Можете да намерите имената на потенциални врагове в " класация " , където също можете да видите нивото им и стойноста им на битка.

  За да се защитят начинаещи играчи от атаките на най-силните играчи , намирането на враг е възможно само в рамките на определен диапазон от стойности. Този диапазон се простира от -20% до +25 % от стойноста на битка. За да илюстрирам това, ако вашата стойност на битка е 100 , вие може да атакувате опоненти с стойност между 80 и 125 .


  Лов на хора

  По време на преследването , можете да спечелите злато и точки опит . За всеки литър кръв или килограм месо вие ще получите злато . С малко късмет ще намерите дори адски камъни .
  Всяко ловуване на хора ще ви струва точки за действие.
  Повече точки действие се изискват за областите, които са по-големи от предходните, следователно ще получите и повече злато

  Лов на демони

  Погледнете в пещерата

 • Вуду магазина
  В това мистериозно място можете да закупите адски камъни с парите. Адските камъни са много редки кристали, които притежават огромна енергия: те ви позволяват, да закупувате предмети с огромна сила.
  В допълнение с помоща на вуду магазина можете да се превърнете в Властелин на сенките, и по този начин да ползвате някои предимства, които правят играта още по-приятна.


  Камъкът за метаморфоза е единственият шанс да промените вашата раса. При използване на камъка ще смените автоматично своята раса и ще напуснете своят клан. Ако сте основател на клана, то той ще бъде разпуснат.