Általánosnál is általánosabb - Ide bárki írhat bármit ami csak az eszébe villan.

 • Kicsit olvass vissza, párszor már említettem, hogy szét lett spamelve a profilom és törlést kérnék. Jelentettem is, de nincs változás. Amúgy lenne számtalan régi eset is, de ezt fölösleges felsorolni.

  Kedves Nuttika,amennyiben szeretnéd,hogy a profilod moderátorok tartsák karban ez esetben célszerű lenne őket nem letiltani,ellenkező esetben ez az üzenet fogadja őket:

  This member limits who may view their full profile.


  Ninna a napokban került letiltásra, a problémát viszont már több, mint egy hónapja jeleztem nem csak itt, hanem report funkcióval is. Teljesen fölösleges engedélyeznem, hogy megnézhesse, ha úgy sem tesz semmit.


  És nagyon szívesen feloldanálak téged is, de te is nagyon jól tudod, hogy miért éltem ezzel a funkcióval: történetesen a régi fórumon bombáztál a kéretlen üzenetekkel. Semmi gond, egyszer-kétszer elmennek, lehet vicces megjegyzést hagyni a falamon - ha jól rémlik ezt évekig csináltad is a régi fórumon -, de a két szavas hülyeségekre semmi szükség levelezés címszó alatt. Azokat ide is ki tudod írni. Az lett a vége, hogy te egymagad szépen teletöltötted a levelesládámat. Így az addig évekig gondosan rendben tartott ládát nem is töröltem többet. (Megjegyzem annyira rendben tartottam, hogy törlés előtt nagyobb csoportban mentettem a ki és bemenő üzeneteket. Így van egy-két gyöngyszemem a múltból, bár eltelne egy kis időbe, mire emlékeznék rá, melyik mappában és mikori mentést kell megkeresnem hozzájuk....)  Visszatérve a "This member limits who may view their full profile." ez nem a tiltásra vonatkozik, hanem a hozzáférhetőség korlátozására, ugyanis kb. mindenkit ez fogad, akit nem követek. (Szóval Trockij két like között megnyugodhatsz, téged nem tiltottalak le.) Azért kellett így beállítanom a korábbi csak regisztrált user-es opció helyett, mert hiába jeleztem, hogy gond van, nem lett orvosolva a dolog, csak szaporodtak a "csodálatos" üzenetek, amiket törölni nem tudok, de legalább elcsúfítják az összképet. Az utolsó olasz vagy spanyol - már nem emlékszem - üzenet meg ha jól rémlik a közös össznépi játékra akart rávenni. Tekintve, hogy talán 4-5 éve próbálkoztam utoljára visszatérni, akkor is a régi karaktereimhez, nagyon örülök, ha pont az én profilomat választják ilyen mozgalmi szerveződések színhelyének.


  Szerk.: Annyival egészíteném ki, hogy most nézem az, amelyikre a legtöbb válasz érkezett és anno én is reagáltam, már nincs kinn, de kettő másik továbbra is igen.

 • És nagyon szívesen feloldanálak téged is, de te is nagyon jól tudod, hogy miért éltem ezzel a funkcióval: történetesen a régi fórumon bombáztál a kéretlen üzenetekkel.


  De valszeg az AKKOR volt.. Raix legalább megváltozott.. most kifejezetten segítőkésznek tűnik.. ahogy te is kaptál úgy esélyt, úgy más nem érdemli meg..?

 • Amúgy ő nem 2012 körül tolta ezt, hanem az utána lévő időszakban. És itt rögtön azzal nyitott, hogy örül, hogy itt nincs tele a levelesládám. Adtam volna neki új esélyt, de erre valahogy automatikusan jönnek az önvédelmi mechanizmusok.

 • Én erre azért messze nem így emlékszem,de ez a te dolgod. Ha úgy gondolod,hogy célszerű letiltani az összes moderátort szintén a te dolgod,a fórumszabályok nem tiltják,de ez esetben ne lepődj meg,hogy ha ilyen jellegű problémád van és nem tudnak a moderátorok segíteni neked. A megoldás továbbra is a jegyrendszer a moderátorok megkerülésére,ha ilyen problémád adódik,biztos vagyok benne,hogy van olyan felettesem aki kisegít. Az,ha kb 3 évente kapsz 1db üzenetet valakitől nálad azt eredményezi,hogy késztetést érzel arra,hogy letiltsd szintén a te dolgod,nem hiszem,hogy ebből bárki problémát csinálna. Személy szerint mindig próbáltam a lehető legközvetlenebb stílusban viszonyulni mindenkihez és nem emlékszem olyan esetre,hogy ebből bárminemű sértődés lett volna bárki részéről. Általánosságban véve szeretek poénkodni,beszélgetni mindenféléről mindenkivel,azért remélem ezért nem fog senki megkövezni...:S

  Zaklatni meg sosem zaklattam senkit,ezt kikérem magamnak. Régről is és mostanról is. Sajnos annyira nem jó a memóriám,hogy emlékezzek pontosan mi volt amitől ennyire nemkívánatos személy lettem és Trockijnak bizonyára igaza van,akkor még fiatal voltam és naív...:P Tuti megérdemeltem ^^Sajnos már egyre inkább öregszem,mikor Bitefightra kerültem modként akkor még a 20as éveim elején jártam...:/ De hát ez van...talán olyan vén még nem vagyok :D Mindenesetre,ha valakit idegesítene a stílusom és le szeretne tiltani maximálisan megértem és szíve joga,noha több mint 8év alatt egyedül Nuttika élt ezzel a lehetőséggel tudtommal...de megígérem,hogy megsértődni nem fogok rajta. Egyébként meg bárki kereshet bárminemű nyűgjével,gondjával fórumon vagy privátban,ha tudok nagyon szívesen segítek. Ha meg nem vagyok megfelelő jegyrendszerben bárki találhat számára megfelelő egyént segíteni...

 • Sziasztok!


  Bocsi, hogy bele kotnyeleskedem.

  Nekem történetesen nem volt gondom egyszer sem a moderátorokkal sem itt, sem a játékban.

  Anno csak Lew szólt be, teszem hozzá, jogosan.

  De mintha most azt tapasztalnám, mint az orvosoknál. A mundér becsülete látszik a hivatás tudatnak.

  Csak egy kérdés, és nem kell rá válaszolni. Epésen, él nélkül szoktatok bocsánatot kérni, ha akár csak részben valami a Ti hibátok, vagy akár a GF-é?

  Mert itt a Nagy Testvért is Ti képviselitek.


  Ezt a felelősséget vállaltátok, mikor akár a játék, akár a fórum közösségben vállaltatok moderátor szerepet.

  Félre ne értsétek, nem ujjal mutogatni akarok. Egyrészt távol áll tőlem, másrészt rálátásom igen távlati, rossz szögből. De ha csak az üzeneteket, mint képeket nézem akkor is nyomasztó.

  Az önbizalom az önismeretből fakad.


  A világ tükröt mutat. Mit látsz benne? A sminked, a tetoválásod, dekoltázsod, vagy a kidolgozott izmaid?

 • Amikor mi vállaltuk,hogy moderátorok leszünk,annyit vállaltunk,hogy pártatlanul betartatjuk a fórum szabályait itt fórumon. Nekünk nem dolgunk a Gameforge képviselete,vagy promózása,nem kell a döntéseiket úgy kezelnünk,mintha az a sajátunk lenne. A GF-et minden játékuknál a CoMa-k (Community Manager) képviselik,akik tényleges munkakapcsolatban állnak a céggel,amíg mi gyakorlatilag ingyen,önként vállalva látunk el közösségi munkát úgymond,segítjük a felhasználókat legjobb tudásunk szerint. Azt nekünk felróni nem lehet,hogy mi képviseljük a nagy testvért,hiszen a döntéseikbe semmilyen beleszólásunk nincsen,ez olyan,mintha bíróságon a biztonsági őrt vonná valaki felelősségre a bírók döntéseiért. A feladatkörünk is hasonló,mint egy biztonsági őrnek,betartatjuk a szabályokat,ha kell rászólunk a szabálysértőre,viseljük az odaillő uniformist és természetesen próbálunk nem szégyent hozni a bíróságra. Ha a bíróságon egy őr nekiáll dohányozni a tárgyalóteremben és leköpi a bírót vagy ok nélkül kidob valakit az ablakon,akkor pillanatok alatt munka nélkül találja magát - ha mi itt fórumon elkezdünk összevissza káromkodni,tömegesen megszegni a szabályokat,avagy ok nélkül kitiltogatunk felhasználókat akkor tőlünk is ugyanúgy megvállnak. Jó ez így kicsit túlegyszerűsített példa,de gyakorlatilag ez a lényege. A felelősség minket a szabályok betartásáért terhel és azért,hogy a szabálytalanságokat arányosan büntessük. Természetesen mi is emberek vagyunk,benne van a pakliban,hogy belebakizunk valamibe,de azért vannak a feletteseink,hogy ezt elbírálják. A GF táplálékláncában a moderátorok egy lépcsőfokkal helyezkednek el a sima tagok fölött, felettünk az SMOD-ok,még feljebb a BA,majd őfölötte a CoMa áll,aki a Gameforgeon belüli felettesének felel és így tovább egészen a tulajdonosokig. Ha valakivel probléma adódik akkor szinte mindig van olyan,akinek ezt jelenteni lehet és aki az illetőt felelősségre fogja vonni. Általában aki odakerül moderátornak az nem rossz szándékból teszi,hanem azért,hogy segítsen másoknak,de aki ezt teszi annak fel kell készülnie arra is,hogy nem feltétlenül hálás feladatnak néz elébe...de azért vannak jó pillanatok is szerencsére,különben nem húznánk ilyen sokáig :)

 • Mindenesetre,ha valakit idegesítene a stílusom és le szeretne tiltani maximálisan megértem és szíve joga,noha több mint 8év alatt egyedül Nuttika élt ezzel a lehetőséggel tudtommal


  persze, mert ÉN nem tudlak sajnos letiltani.. :(  Epésen, él nélkül szoktatok bocsánatot kérni, ha akár csak részben valami a Ti hibátok, vagy akár a GF-é?


  GO-ként velem is többször előfordul, h biza' bocsánatot kérek, ha benéztem valamit.. és ha úgy adódott, akkor még kompenzációt is kértem.. ( ogame )

  Bár a Team nem emberekből áll és sosem hibázhat, néha azért előfordul..


  Ha jól sejtem, inkább Raixnak címezted a kérdést :)


 • Le tudnál te tiltani ha akarnál,csak valamilyen fura okból kifolyólag értékeled a sziporkáimat. :D Nem mintha sűrűn leveleznénk :/


  A másik kérdésre visszatérve,arra csak a magam nevében tudok válaszolni. Ha elrontok valamit amiből valakinek bárminemű hátránya származik akkor szerintem alap dolog bocsánatot kérni és a legtöbb esetben meg is szoktam tenni. A GF nevében nem kérhetek bocsánatot,hiszen az amit a GF csinál rajtam túlnő és semmilyen módon nem kérik az egyetértésemet aziránt,hogy mit fognak csinálni. Én is pont akkor szembesülök bárminemű döntéssel,mint egy átlagos felhasználó. A legtöbb amit tehetek az,hogy elmondom a véleményemet,akár jó akár rossz,de ennek a végkimenetelre nem lesz gyakorlatilag semmilyen hatása...ha az amerikai elnök helyett kérnék elnézést az eszkimók hátrányos megkülönböztetéséért pont ugyanott volnék...:)

 • Az,ha kb 3 évente kapsz 1db üzenetet valakitől nálad azt eredményezi,hogy késztetést érzel arra,hogy letiltsd szintén a te dolgod

  Nem 3 évente volt 1 levél. Megtöltötted a bejövőmet. És nem is azzal volt igazán a gond, hogy üzentél, hanem az, hogy olyan triviális hülyeségekkel bombáztál, hogy nem csak kedvem nem volt válaszolni, legszívesebben lecsaptalak volna. Ninna esetében pedig mint mondtam, most került fel rá, de lényegtelen, ha úgy se végzi a dolgát. Amúgy persze, hogy csak én tiltottalak le, a régi fórum nem engedte, az új fórumra meg a jelenlegi és ex team tagokon kívül max egy tucat magyar user regisztrált. :D


  Csicsoba jól fogalmaztál: mundér becsület. Ez nagyon is meglátszik rajtuk. Ha valaki hibázik, hibás ítéletet hoz, akkor is megvédik, ha nem kéne. Ha én hibázok, nekem ott a ban, leülöm, ez van, a másik irányba viszont még egy bocsánat se szokott lenni.


  Raix a példád azért szép, mert anno, a régi szabályzatban ott volt nagyon sok mindennél, hogy "ez a pont team tagokra nem vonatkozik". És gyakorlatilag tucatjával voltak példák, amikor ezt ki is használták a modok. (És itt nem a "témát zártam" hsz-ekre gondolok.) Nem tudom, mennyire emlékszel, de ezért nagyon is lázadt a fórum. Az egyik nagy szószóló a témában pont X volt, aki amúgy moderátorsága idején sem feltétlen volt példás magaviseletű.


  Ami jelentést és a felelősségre vonhatóságot illeti, én már nem hiszek ebben a mesében. Nem BF eset, de megpróbáltam jelenteni team tagot, mivel egyértelműen belevitte a döntéseibe a személyes ellentétünket. Lebeszélte a CoMa-val, hogy valójában én vagyok a rossz, mert rasszista vagyok és másokat öngyilkosságra bíztatok, legyen pofa be a nevem. Egy pillanatig nem volt vizsgálva az, amit bejelentettem.

  De most így végig gondolva azt hiszem egyszer itt is próbálkoztam egy moderátorra panaszt tenni, azt hiszem ott se történt semmi.  Akkor te vagy a fehér holló. Sajnos 12 év alatt még sose voltam kompenzálva. Mondjuk játékból egyedül a metin2-ről kaptam valaha is bant. Valójában nagyon is szabálykövető vagyok, csak nem rejtem véka alá a véleményem. :D

  Ami a hibázást illeti: nekem még mindig a kedvencem egy fuuu szerintem minimum 8-9 éves eset, hogy magamat szidtam egy postban, mire Demonheart kibanolt,hogy team tag sértegetése. És többen is elmagyarázták neki, mire kaptam egy bocs, de a 3 napos ban marad. De ha fórumozni akarok, írjak a húgom profiljával. Nem csak azért volt gáz, mert beismerten nem volt jogos a büntetés, de még szabályszegésre is rá akartak venni. (mutli acc/felhasználó fiók megosztása)


  A másik eset Trianon kapcsán volt, amikor talán József Attilától a NEM! NEM! SOHA! c. verset raktam be június 4-én és hát Equval emiatt vitánk lett, meg valaki jelentette a hsz-emet (csak sejteni tudom, milyen indokkal). Akkor azt hiszem talán pont Raix volt az, aki szerint helyén való volt a vers. Meg is lepett, hogy végül nem kaptam bant (bár nem is volt cél, tényleg megemlékezés céllal raktam ki aznap mindenhová.) Talán 2012-es az az eset, akkoriban foglalkoztam a témával.

 • Nutti mindketten tudjuk,hogy a 2. kéretlen üzenet után letiltottál volna,nem vártál volna addig,hogy küldjek még 50et vagy 200at(azt hiszem a mailbox 1000 férőhelyes volt). Akkor is pont úgy utáltad a moderátorokat,mint most. Másrészről pedig spammelni nem szoktam és akkor sem volt szokásom,nem írok egy rakat levelet csak úgy,megvárom amíg választ kapok arra amit írok. Más szempontból nézve miért pont neked senki másnak? És ha így lett volna akkor miért most hallok a dologról először,akkor túl szégyellős voltál,hogy felhozd? Mi akadályozott volna meg benne,hogy kirohanj fórumra vele,mint az összes többi más sérelmeddel valaha,ami teamtagokkal ért? Ha ilyen történt volna és rajtad múlik akkor a teljes fórum tudott volna róla,beleértve Equ-t is akitől biztosan kaptam volna a fejemre. Nem gondolod,hogy a meséd erősen sántít? Szerintem 8 év alatt nem volt 10db levélváltásunk összesen. Nagyon szívesen be is bizonyítanám,de sajnos nincs rá lehetőségem,mert nem férek hozzá a régi fórumfelülethez én sem.

 • Nutti mindketten tudjuk,hogy a 2. kéretlen üzenet után letiltottál volna,nem vártál volna addig,hogy küldjek még 50et vagy 200at(azt hiszem a mailbox 1000 férőhelyes volt).

  Ismételten jelzem, a régi fórumon nem lehetett letiltani a team tagokat. Hidd el, ha lehetett volna, Hinatanál megléptem volna.

 • Bocsánat, kicsit elsodort az élet!


  Most értem ide.


  Trockij ! Természetesen nem rád gondoltam, csak fel akartam hívni egy apró dologra a figyelmet, ami összetett.


  Raix ! Észrevetted, hogy pont olyan hevesen reagálsz, mint Nuttika ? Mint egy foxi akadsz rá egy témára, és szentül meg vagy róla győződve, hogy igazad van. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs, bár azt sem, hogy van, persze semmi sem fekete, vagy fehér,. Ez kicsit kuszán hangzott, de rátérnék a hasonlatodra.

  Te ebben a helyzetben nem a biztonsági őr vagy a bíróságon. Az a baka ítéletet nem hozhat.

  Egy bíró természetesen nem ítélkezhet a törvényhozókon, a törvényt be kell tartatnia, és tartania, de... és itt a lényeg, hogy mennyire látja át az előtte levő ügyet a döntésében mérlegelnie kell, és mivel nem ügyvéd, aki csak a hasznát nézi, Erkölcsi kötelessége van, amit én úgy hívok, alázat.

  Ez a szó igen mély dolgokat fed le.

  Ezekhez a dolgokhoz csak Emberien lehet közelíteni. Felnőttesen.

  Az önbizalom az önismeretből fakad.


  A világ tükröt mutat. Mit látsz benne? A sminked, a tetoválásod, dekoltázsod, vagy a kidolgozott izmaid?

 • Boldog, Békés Karácsonyt!

  Az önbizalom az önismeretből fakad.


  A világ tükröt mutat. Mit látsz benne? A sminked, a tetoválásod, dekoltázsod, vagy a kidolgozott izmaid?

 • Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! (még így a végére)

  Igen, sajnos most nincs kifejezett ünnepi event, de azért így sem maradunk különböző bónuszok nélkül így decemberben.

 • A napokban felnéztem a játékra és kissé megdöbbenve láttam, hogy az egyik in game üzenet teljesen angol volt. Nekem úgy rémlik, oda mindig csak magyarul kaptunk üzenetet. Ez most valami hiba, ti kaptátok utasításba, hogy maradjon az eredeti szöveg, vagy ők rakták be így és ennyi?

 • Nagyon sajnálom, hogy nem volt karácsonyi event:( Nagyon vártam, vártuk. Az azért egy picivel másabb mint a hétvégi eventek. Jó minden nap event van, de akkor se karácsonyi:(

  Na mindegy. Majd ezen is túlteszem magam valahogy.


  Lehet már húsvéti event se lesz.


  Szerintem csak a télapós volt angolul. De én már meg sem lepődöm ilyenen ha esetleg nem magyarul van.

 • Sziasztok!


  Lassan eljutunk az idei utolsó event végére, egyben az évet is lezárjuk.

  Kívánom mindenkinek, mikor számot vet, mondhassa el magáról, hogy mindent megtett idén, amit megtehetett, az akkori legjobb tudása szerint!

  Egyben kívánok sikerekben gazdag Boldog Új Évet! Töltsétek egészségben!

  Az önbizalom az önismeretből fakad.


  A világ tükröt mutat. Mit látsz benne? A sminked, a tetoválásod, dekoltázsod, vagy a kidolgozott izmaid?