új szerver,szabályok

• A szabályok ugyanazok mindenhol (elvileg), mivel ez központosítva érkezett.
    A tiltások időtartamában (szankcionálás) viszont országonként lehetnek különbségek (ez emlékeim szerint mindig is így volt). Van nagyjából egy irányvonal, de ettől el lehet (el szoktak) térni a helyi szokásoknak megfelelően.
    Azt a gondolatot mindenki megforgathatja a fejében, hogy nálunk miért olyanok a tiltások, amilyenek...:/ (és bizonyos dolgokkal még így is engedékenyek vagyunk... szerintem)

• Korábban talán még ez volt a helyzet, azonban a jogszabályok azóta változtak. Különösen az Európai Unión belül nem megengedettek az eltérő szankciók alkalmazása, mivel az uniós szabályozások előírják az egységes bánásmódot.

A Fogyasztói Jogokról Szóló Irányelv (2011/83/EU) is kiemeli a fogyasztók védelmét, és azt, hogy minden uniós állampolgárt azonos feltételek mellett kell kezelni.

Bár ezek az irányelvek általában a fizikai javakra és szolgáltatásokra vonatkoznak, a digitális termékek (pl. online játékok) és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások szintén beleesnek a fogyasztói védelem hatáskörébe.

A digitális piacok egységes szabályozása az EU Digital Markets Act (DMA) és az EU Digital Services Act (DSA) keretében biztosítja, hogy a platformszolgáltatók ne alkalmazzanak diszkriminatív gyakorlatokat az uniós fogyasztókra nézve.

Még lehetne fokozni, de a lényegen nem változtat.

Az Európai Unió tagállamaiban a jogszabályok értelmében az egyenlő bánásmód elve érvényesül, amely biztosítja, hogy minden felhasználó azonos feltételekkel részesüljön a szolgáltatásokban. Felmerül a kérdés, hogy a magyar csapat hivatalosan kérvényezi-e a német csapatot, hogy egységesítse a szankcionálási gyakorlatokat, ezáltal biztosítva az azonos eljárásokat minden országban. Az eltérő szankciók alkalmazása ellentmondhat az Európai Unió egységes piacára vonatkozó szabályoknak, ezért szükséges az egységes elbírálás érvényesítése az összes tagállamban.

Amennyiben valaki nem ért egyet a jelenlegi, eltérő bánásmóddal, javasolt, hogy közvetlenül a Gameforge-hoz forduljon, megkerülve a Magyar Team-et. Ezáltal lehetőség nyílik a közvetlen egyeztetésre és problémakezelésre.

Hozzájárulok ahhoz is, hogy a Fórumon általam közzétett írásaimat bárki felhasználhassa a saját érdekében.

Üdv,

IK

• Szerintem mindenki tisztában van a magyar-német erőviszonyról.
    Persze nem a holnaputáni meccsre gondolok.

Ja és köszönjük az állásfoglalást :)

Kérdés mióta kell azonos feltételeket biztosítani az unión belül.
    Ha 2018 akkor igencsak sokan csapnak majd az asztalra

• "Kérdés mióta kell azonos feltételeket biztosítani az unión belül."

A kérdés jó, a válasz történelmi jelentőségű.

2004. május 01-én léptünk be az Európai Unióba.

Így az egyenlő feltételeket azóta kell biztosítani a felhasználók számára.

Hozzájárulok ahhoz is, hogy a Fórumon általam közzétett írásaimat bárki felhasználhassa a saját érdekében.

Üdv,

IK

• Na erről beszéltem pár sorral feljebb ..

Arról nem is beszélve ha bebizonyosodik a hiba, akkor

kártérítésben is részesülhetnek azok, akik ebben érintettek .

"A legnagyobb dicsőség az életben nem abban áll, hogy soha nem hibázunk, hanem hogy minden esés után talpra állunk."

Edited once, last by Iciripiciri ().

• A játék szabályzata hiányosnak tűnik, mivel nem tartalmazza a szabályszegések esetén alkalmazható szankciók részletes leírását. A szankciók hiánya több problémát is felvet:

Jogbizonytalanság: A felhasználók nem tudják előre, hogy milyen következményekkel járhat egy szabálysértés, így nehezen tudnak megfelelően tájékozódni és viselkedni a játékban

Diszkrecionális hatalom: A Team tagok tetszőlegesen dönthetik el, hogy milyen szankciót szabnak ki egy adott szabálysértés esetén, ami a büntetések egyenlőtlen alkalmazásához vezethet.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat: A szankciók hiánya a fogyasztóvédelmi jogszabályok által tiltott tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősülhet, mivel a felhasználók nem kapnak kellő információt a szolgáltatás igénybevételének feltételeiről és következményeiről.

A fentiek alapján javasolt lenne a játék szabályzatát kiegészíteni a szankciók részletes leírásával, hogy a felhasználók tisztában legyenek a lehetséges következményekkel és a GO, SGO és GA munkája is átláthatóbbá váljon.

Az ÁSZF sem megfelelő, mivel nem tartalmazza a szerződésszegés esetén alkalmazható szankciók részletes leírását. A szankciók hiánya jogbizonytalanságot eredményez és a felhasználók számára átláthatatlanná teszi a szolgáltatás feltételeit.

Üdv,

IK

• Lorovus,
    Mikor lesz egyforma a szankciós csomag?
    A Magyar változik a Némethez vagy a Német a Magyarhoz?
    Vagy ez szombaton dől el a meccsen?

Ha nyerünk akkor visszamenőleg tiltsák ki az összes olyan németet, aki 2018 óta enyhe büntetést kapott.
    HAJRÁ MAGYAROK!

• A régi fórumon kint voltak a büntetési tételek, ha megtalálom, kiteszem majd (megjegyzem ez alapból a GF feladata lenne).

Csak egy kérdés az egyenlő bánásmódhoz. Ugyanazt a büntetést érdemli az a játékos (soha nem volt még szankcionálva) aki küld egy üzenetet, amiben anyázik egyet, illetve egy másik aki (szintén nem volt még büntetve), 4-5 üzeneten (amiket egyszerre jelentettek) keresztül szitkozódik, sértegeti a másikat. Ha szigorúan vennénk a szabályokat, mindkettő figyelmeztetésben kellene, hogy részesüljön. Azért ezt ne vegyük már egy kalap alá. Éppen ezért van mérlegelési lehetősége is a teamnek (az összesnek). De ha külön bontjuk a második esetet, és szívózni akarunk a szabályok betartásával, akkor az első üzenetért kap egy figyelmeztetést, a többiért pedig 2-7-10 napot, az ötödikért pedig a beidézett német szabály szerint "szerződés megszűnése". Ehhez képest mi általában egy ilyenért egyből adunk egy 7-10 napos tiltást a figyelmeztetés mellé (az összes üzenetért összevonva), és a további esetekben is általában az eset súlyosságától függően 7-10 napot. Szerződés megszűnéséről meg szó sincs.
    Egyébként pedig szintén az idézett német szabályban sértés esetén pl. ott szerepel "A sértés súlyosságától függően hosszabb eltiltás (vagy szerződésbontás) korábban is kiszabható". Tehát a mérlegelés lehetősége ott is a team kezében van.

És pl. a GF is szokott automatikusan véglegesen tiltani pl. BOT használókat.

-DELTA-
    "Ebből látszik az, hogy a Magyar ember nem tiszteli a másik Magyar embert.
    Ahol tud belé rúg, főleg ha hatalom is van a kezében."

Khmm, az első sor teamre vagy a játékosokra vonatkozik? Mert ha az utóbbiak normálisan viselkedének/játszanának (az alap játékszabályok betartásával, tisztelet a kivételnek), akkor most nem lenne vita a szabályokról, és a team munkájáról, mert utóbbira nagyjából szükség sem lenne,

• üdv.

Akik becsületesen játszanak, betartva a szabályokat, azokat nem érinti a szankciónálás.

Aki meg szabálytalánságot követ el, tudván, hogy szankcionálva lesz a vétsége, az jobb ha mélyen hallgat. (szerintem)

Mi közünk van más országok szankciós csomagjához?

Mikor regisztrálsz a lobbyban elfogadod a felhasználói szabályokat.

Tipikus Magyar hozzáállás, az örökös elégedetlenkedés, mások hibáztatása, rosszindulat.

Én nem leszek boldogabb, ha a Németeknél komolyabb szankciós csomag lesz a mi "hisztink" miatt.

Amit egyébként nem hiszek, de nem is érdekel igazán.

• SilentSlayer
    A Magyar emberekre vonatkozik, mint ahogy azt írtam is!
    Aki nem az az ne vegye magára.

Sértés:
    Sajnos nagyon sok játékosból hiányzik a tisztelet.
    Én még nem írtam senkinek olyan levelet amivel megsértettem volna bármelyik közeli hozzátartozóját,
    de pl. a poszt hozzászólói közözz is van olyan, akiről már kaptam nemegy képernyő képet károsult szókincs használata miatt.
    ( ha kell lementem őket és közzé teszem itt).

Mivel emberek vagyunk, így pl a kulturálatlan üzeneteket küldőit én egy idő után véglegesen kitenném.
    Aki halmozottan esik ugyanabba a hibába azt simán tiltanám.
    Minden szankció mivel magyarok vagyunk 3+1 ráadás kisebb büntetés és 5. alkalommal meg viszont látásra.

Azt megköszönnénk ha a büntetési tételeket közzé tennéd és mivel EU tagállam vagyunk mi is Én hajlok a német szankciók felé.
    Max ha jó fejek akartok lenni és sok a tisztességes mondatokat alkotó játékos, akkor lehetne elévülési ideje a szép magyar beszédnek.
    Persze nem úgy hogy december 31.-én koccintás előtt elküldök mindenkit a sunyiba és koccintás közben resetelődik.
    Április elsején ha valaki felhasznál egy egységet és utána a következő ünnepnapjáig tiszta marad, akkor április 2.-án ismét 3+1 egysége van.

Egy felhasználó 1 nap több üzenetben kapott sértés egynek kell számolni, mert ha akarja bárki letilthat bárkit.

Multi:

Tegyük fel ha én a papagájommal élek egy házban és két karaktert viszek az egyik új szerveren.

Ti mint Team erre rájöttök valami csoda folytán és banoltok, akkor mennyi esélyem van arra, hogy vissza engedjetek a játékba?

Pl. bemesélem nektek hogy a papagáj a hugicám és ő játszik a másik karakterrel.

Karakterek elnevezése:
    Mr.Hxxxxn egyszer MATUFASZ

ez pl. mennyire szabályos?

Szkriptek/hackek/botok használata:

itt nálunk azonnali van,
    a németeknél
    1. figyelemezetés
    2. 14 nap tilotás
    3. 30 nap tiltás
    minden további 30 nap tiltás

Fiókmegosztás:
    nálunk passz

németeknél
    1. figyelmeztet
    2. szerződés megszűnés

• A fogyasztóvédelmi törvény értelmében a szolgáltatónak köteles tájékoztatni a fogyasztókat a szolgáltatás igénybevételének feltételeiről,

beleértve a szankciókat is. Javaslom, hogy a szankciós lista részletesen szerepeljen a "Játék Szabályok" alatt,

hogy a felhasználók tisztában legyenek jogaikkal és kötelezettségeikkel.

A német szankciós rendszer példáját követve célszerű egy átfogó és differenciált szankciós rendszert kialakítani.

Az ÁSZF-eket és egyéb szabályzatokat rendszeresen felül kell vizsgálni, hogy azok a hatályos jogszabályokkal összhangban legyenek.

"Ha valaki szeretne mas szerveren vagy mas orszagban jatszani, nyugodtan atmehet"

negatív üzenetet közvetít a felhasználók felé. Azt sugallja, hogy a Team nem törődik a felhasználók véleményével és nem hajlandó megoldani a problémákat.

A játék népszerűsége jelenleg is kritikus állapotban van, és ez a hozzáállás tovább gyorsíthatja a visszaesést.

• Google
    Ilyen szinten meg kell különböztetni a GF-et, mint szolgáltatót, és az itteni csapatot, mint a GF által alkalmazott önkénteseket. Ha mi teszünk valamit, azt a GF még felülbírálhatja, fordítva ez nem igazán lehetséges. Mi csak próbálunk megkötésekkel alkalmazni egy valahol/valamikor kitalált szabályrendszert, míg ők bármikor beavatkozhatnak a játékmenetbe, ha olyat tapasztalnak, amire reagálniuk kell.

-DELTA-
    Azért nem minden magyar emberre igaz, amit írtál, azért kérdeztem, hogy ebben az esetben kire vonatkoztatható. Játékosok között is vannak normálisok (sőt, a többség az), és én a team tagokat sem úgy ismerem, mint akik tiszteletlenek lennének a játékosokkal/fórumozókkal. De persze értem mire céloztál.

Amit a szabályokról és alkalmazásukról írtál, csak az a baj, hogy ha nézünk elévülést, meg hasonlókat, akkor megint csak nem ugyanazt alkalmazzuk, amit átveszünk, így valami megint sérül.

A felhozott példák:
    Üzenetek - fokozatosság leginkább itt alkalmazható, ez a figyelmeztetés, majd emelkedő napok teljesen megfelelő szerintem (nyilván aki nem fér a bőrébe, és zsák számra küldi az ilyen üzeneteket, az mehetne véglegesre, de ugye a németeknél is adott a lehetőség a 10+ napra is, mi is adtunk már 30-at ha jól emlékszem)

Multi - normál szervereken lehet, de be kell állítani, ha nem megy jelezni (ha ez nincs meg figyelmeztetünk, vagy tiltunk, és addig nincs játék, amíg nem lesz rendezve), speed szervereken tilos, itt nincs magyarázkodás, ha kiderül csak a legmagasabb szintű karakter marad (belemagyarázás lehet, de akkor meg az IP-megosztást kell engedélyeztetni)
    Karakternevek
    - aggályos, jelenteni kell, és megnézzük (nyilván arra nincs kapacitásunk, hogy miden szerveren magunk nézzük végig a neveket)
    BOT
    - ha a GF azonnal, figyelmeztetés nélkül végleg tilt, akkor mi miért ne? Anno volt egy ilyen iránymutatás (ÁSZF-ben is ha nem tévedek), nem tudom a németeknél ez miért így van.
    Számlamegosztás - nálunk általában rögtön végleges tiltás, erre is volt régebben még ÁSZF szinten írás

Visszagondolva egyébként rémlik valami olyasmi, hogy anno minden teamre rá volt bízva (de erre azért nem vennék mérget), hogy kidolgozza (vagy legalábbis véleményezze) a büntetési tételeket, és ezért lehetnek különbségek országonként.

• SilentSlayer
    ez így rendben lenne amit leírtál, nem tudok belekötni, de a "valahol/valamikor kitalált szabályrendszert" azért vizsgáljátok meg, mert 2008-2014 között másabb volt a játékosok száma mint jelen esetben.
    Jó lenne ha a német példát követnénk, az már egy leírt és valószínű a GF által elfogadott szankciós lista.
    Nektek nem kellene már szenvedni a megíráaával sem, és ez alapján tudna tevékenykedni a csapatod.
    Ha azt a listát követnénk, akkor a GF mint szolgáltató sem tudna belekötni, mivel már jóváhagyta.
    Tegyetek érte hogy játszunk!

A játékosok tisztában lennének a szankciókkal és a Team megítélése is változna.
    Ha kell segítünk a fordításban is, szerintem lenne rá önkéntes abból a 150 játékosból a magyar szervereken :)

• A játékosok száma nem a szabályok miatt változott meg. 10-15 évvel ezelőtt azért kicsit más világot éltünk. A szabályok azóta nem igazán változtak egyébként.
    A valahol/valamikor kifejezést úgy értettem, hogy nem mi találtuk ki a szabályok nagy részét, hanem a GF. Illetve az előző hozzászólásom utolsó mondatában írtam, hogy a miért és hogyan alakultak úgy, ahogy (persze csak ha jól emlékszem).
    Plusz a játékosok többsége a játékkal, annak működésével sincs teljesen tisztában, a szabályokkal pláne, sokan a fórum létezéséről sem tudnak (hidd el, ez mind tapasztalat), ezen az sem fog változtatni, ha kiírjuk a szankciókat.

Mi túl sokat nem tudunk azért tenni, hogy több játékos legyen. Igazából a BF felett eljárt már az idő, és ha megnézitek a GF sem igazán töri már magát, hogy bármi változzon. Az új harcrendszer, és új felszerelések óta nem volt érdemi változás, és ennek már több, mint 10 éve.

Ezek nem azok a büntetések, amikről beszéltem, de csak úgy itt hagyom (a hőskorból):

I. Hozzáférés megosztás – végleges kitiltás

II. Szabálytalan Multizás – végleges kitiltás

III. Hiba-használat – végleges kitiltás

IV. Script-használat – végleges kitiltás

V. Zúzás: – 5 nap ban

(Visszaesők valamint túlzott mértékű támadás esetén a GO adhat szigorúbb büntetést a kiszabható maximális büntetés 14 nap ban)

Akadályozás: – 3 nap ban

(Visszaesők valamint túlzott mértékű támadás esetén a GO adhat szigorúbb büntetést maximálisan kiszabható büntetés 14 nap ban)

Karakter ideiglenes gondozása alatt elkövetett szabálysértés:

A szabályt megszegő gondozó karaktere 7 nap bant kap

VI. Harapólink elhelyezése publikus fórumokon, hírcsoportokban, chateken, közösségi oldalakon, egyéb tiltott helyeken, stb.: – 3 nap ban

VII. Sértö nevek és üzenetek:

sértő, trágár karakter név – 3 nap ban

trágár üzenet – 3 – 7 napig terjedő ban (levél tartalmátol függöen durvább hangvétel esetén , mindig a GO dönti el a mértékét a maximálisan kiszabható büntetés 7 nap ban)

Valós életbeni fenyegetés, család fenyegetés, stb. – végleges kitiltás

IX. Hozzáférés eladása – végleges kitiltás

X. Sértö klán nevek (az klán nevéért és leírásáért a klán alapítója a felelös) – 3 nap ban

XI. “Forgalom cserélö oldlak” használata -végleges kitiltás

Jogosulatlan feljelentés:

A jogosulatlan feljelentők 1 nap bant fognak kapni mind a fórumból, mind a játékból. Ez az 1 napos ban csak azoknak jár, akik úgy jelentették fel játékostársukat, hogy egyértelműen látszik a szabályokból, hogy a feljelentés nem jogos. Kétes esetben, ahol a GO-nak kell döntenie hogy jogos vagy nem a feljelentés, nem jár a ban.

Ehhez képest most szerintem megengedőbbek vagyunk.

• Nem a szabályok miatt változott meg, de ha nem tesz senki semmit annak érdekében hogy ez a folyamat lassuljon,
    akkor a végén nem 150 aktív játékos lesz hanem 10.

A GF bevétele a BF-ből 90%-ban azok a játékosok adják akik előbb utóbb végleges tiltást kapnak, ergo csökken a játékosok száma és a bevétel is.
    Emiatt a fejlesztés is leállt, mert egy kisebb fejlesztés is ~20-50.000 €

Ma megpróbálok utána járni honnan eredt az eredeti szankciós lista, ami már 2008 körül sem volt jó.
    Mert ugye zúzás már emlékeim szerint akkor sem volt lehetséges.

A fórum használatával egyet tudok érteni, de sajnos sokan nem tudják hogy lehet belépni.
    Aki tőlem eddig kérdezte annak elmagyaráztam és a kalandozással kapcsolatos linket is osztogatom :)

Még pl. én ebben az event cunamiban nem vettem részt karácsonyi eventen, mert volt egy 10 év kihagyásom,
    de sok helyen olvastam hogy a karácsony egyenlő a kitiltás cunamival.
    Ami szerintem ismételten nem jó, mert olyankor fejlődnek a karakterek, ami után vásárlás következik és jó eséllyek bevételt jelent a GF számára.
    A kék ajándékok miatt meg nem nehéz haladni, főleg ha a TP is 100%, de ha valaki kihasználja akkor búcsút inthet a karakterének.

Plusz néha a "Hírek"be is ki lehetne tenni az eventet (ahogy idén már megtetted egyszer), ha nem nagy meló.
    pl a spanyoloknál minden event megjelenik ott.

Esetleg néha a szabályok és szankciók linket (ha kész lesz)

Plusz valahol a csata jelentéseket is meg lehetne jeleníteni, hátha hozna az is plusz fórumozókat.
    Bár azt még mindig nem értem, hogy a játékos adatlapra tilos kitenni a csatajelentést, de a fórumba ki lehet tenni büntetés nélkül.

Ahogy telnek az évek változnak a szokások ezáltan a szabályzatnak is változnia kellett volna.
    pl támlagépen event alkalmával tv nézés közben is durván lehet haladni.
    egyik új a "Nehéz" gombbon a másik a "vissza" gombon, oda sem kell nézni úgy lehet pár perc alatt szintet lépni.
    anno nem voltak ilyen eventek és tablet sem volt, na meg a mobilok többségén sem volt korlátlan net.
    ma bárhol tud játszani az ember, akár a dugóban ülve.

Szóval tegyünk azért, hogy a megmaradt játékosok ne vesszenek el.
    Ha kivágjuk az összes fát nem lesz erdő.

Még nem reggeliztem, így írni sem tudok :)

• csak egy 5let :)

Én javasolnám, hogy indítsanak egy "No Limit" szervert

ami teljesen szabály és felügyelet mentes lenne.

Tehát, nem lennének szabályok és szankciók sem.

Mindenki multizhatna, botozhatna, korlátlanul támadhatná a másikat.

Szerintem igen népszerű lenne a "fanatikus játékosok" körében. :)

Ja, és nem gyenge bevételt produkálna egy ilyen szerver :) ebben biztos vagyok.

Mert, a valóság az, hogy pont ezek a fanatikusok tartják el a játékot jelenleg is, nem a kis "free" játékosok

akik rövid időn belül feladják, mert szinte semmi esélyük a prémiumos játékosokkal szemben.

Viszont egy olyan szerver is érdekes lenne, ahol csak árnyékúr lenne az egyetlen extra,

és semmi prémes cuccok meg italok stb.

Edited once, last by Hispan ().

• Általánosságban elmondható, hogy nem a felhasználó igazodik a piachoz, hanem a piac igazodik a felhasználók igényeihez.

Az eventek meghozták a szintlépés korát, de ha sok szintet lépsz tiltanak.

Elixirt ne vásárolj és használjnapi 16-18* mert ezért is tiltanak. (Tapasztalat)

Gondolom ezt már máshol belátták, ezért is enyhültek a szankciók.

Karácsonykor egy gyors szerveren ha elixirt is tolok a kékek mellé, az egyenlő lesz a tiltással.

Azaz a GF/bf nem akarja hogy vásároljunk.

Egyik karakteremen az előző TP eventen volt közén 500 kék ajándék, még jó hogy nem lőttem el, mert tuti tiltást kapok.

Módosult a játék, ezért módosítani kell a szankciókon.

Már akkor kellett volna, mikor ezek az eventek megjelentek, mert így aki fizet és játszik az 100% tiltva lesz.